top of page

 

O nama

svijet razglednica kao mnogostruk izvor i inspiracija

Institut za vrednovanje i obradu razglednica neprofitna je udruga stučnjaka i znanstvenika.  Okupili smo se s ciljem vrednovanja i obrade razglednica kao kulturnog dobra ali i višestrukog izvora informacija.

Okupili smo se kao građani koji svojim stručnim i znanstvenim znanjem želimo doprinijeti prepoznavanju važnosti razglednica u stručnom pogledu kao kulturne baštine te u znanstvenom pogledu kao raznovrsnog izvora istraživanja važnog za razne znanstvene discipline. Tako razglednice mogu biti značajan izvor za povijest, povijest umjetnosti, etnologiju, konzervatorsko-restauratorske radove, geografiju, muzeologiju,  topografiju kao i mnoge druge znanstvene discipline.  

Naši članovi redom su stručnjaci iz muzeologije, povijesti umjetnosti, povijesti, geografije, arheologije kao i umjetničkih disicplina te svojim stručnim, znanstvenim ali i kolekcionarskim znanjem doprinose što boljem razumijevanju, zaštiti i istraživanju razglednica.

Osim što je cilj Udruge IZVOR promicati važnost razglednica, održavati skupove, radionice, ekspertize i predavanja o razglednica, cilj je i stručno-znanstveno te vizualno educirati građanstvo o važnosti razglednica. Zbog toga će u sklopu ove stranice biti dostupne publikacije, knjige, znanstveni radovi, online izložbe kao što će se na  radionicama i predavanjima objasniti kronologija razvoja razglednica ili pak zaštita istih. 

osnivači/odbor

mr.sc.Ivan Bogavčić

  • Grey LinkedIn Icon
Snapchat-837529853_edited.jpg

dr.sc. Iva Salopek Bogavčić

  • LinkedIn
  • Grey LinkedIn Icon
100_1681.jpg

doc.dr.sc.
Ivan Zupanc

  • Grey LinkedIn Icon
devic photo.jpg

dr.art.
Goran Dević, izv.prof.

  • Grey LinkedIn Icon
Slika2.jpg

dr.sc.
Marko Špikić,
red.prof.

  • Grey LinkedIn Icon
IMG_20201001_161720[10081].jpg

     Ostali osnivači/odbor

  1. Gordana Milaković, prof., kustos.
    2. mr.sc.Ante Katavić

bottom of page